Aile vizesi

Türk umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

            Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport

  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • Cezayir’den ailesi tarafından gönderilmiş 3 aylık süreyi geçmemiş belediye onaylı davetiye (aslı). Çoçuklarıyla birlikte gitmek isteyenler, çoçukların adı ve soyadı davetiyede yazılı olmalıdır
  • Vize ücreti

 

Diğer ülke umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • İkamet izni ve fotokopisi
  • Cezayir’den ailesi tarafından gönderilmiş 3 aylık süreyi geçmemiş belediye onaylı davetiye (aslı). Çoçuklarıyla birlikte gitmek isteyenler, çoçukların adı ve soyadı davetiyede yazılı olmalıdır
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir

 

Shengen Ülkeleri umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • İkamet izni ve fotokopisi
  • Sağlık, acil ve/veya hastane tedavi sebeplerinden dolayı geri dönüş masraflarını karşılayan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi. Geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olmalıdır (bazı ülkeler için karşılıklılık çerçevesinde)
  • Cezayir’den ailesi tarafından gönderilmiş 3 aylık süreyi geçmemiş belediye onaylı davetiye (aslı). Çoçuklarıyla birlikte gitmek isteyenler, çoçukların adı ve soyadı davetiyede yazılı olmalıdır
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir