Basın vizesi

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı basın başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • Basın kimliği ve fotokopisi
  • Basın şirketi tarafından gazeteci için vize dilekçesi
  • Cezayir’e seyahat ederken gazetecinin yanına alacağı teknik ve görsel işitsel malzeme listesi
  • Sağlık, acil ve/veya hastane tedavi sebeplerinden dolayı geri dönüş masraflarını karşılayan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi. Geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olmalıdır (bazı ülkeler için karşılıklılık çerçevesinde)
  • Vize ücreti