Kültürel vize

Türk umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • Kültürel, bilim veya spor kulübü tarafından gönderilmiş davetiye
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Vize ücreti

 

Diğer ülke umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • İkamet izni ve fotokopisi
  • Kültürel, bilim veya spor kulübü tarafından gönderilmiş davetiye
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir

 

Shengen Ülkeleri umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • İkamet izni ve fotokopisi
  • Sağlık, acil ve/veya hastane tedavi sebeplerinden dolayı geri dönüş masraflarını karşılayan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi. Geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olmalıdır (bazı ülkeler için karşılıklılık çerçevesinde)
  • Kültürel, bilim veya spor kulübü tarafından gönderilmiş davetiye
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir