Turist vizesi

Türk umuma mahsus pasaport sahipleri için:

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • 3 aylık süreyi geçmemiş otel rezervasyon belgesi veya belediye onaylı Cezayir’den bir şahıs tarafından gönderilmiş davetiye (aslı)
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti ve fotokopisi
  • (Cezayir’in güney bölgesine gidenler) devlet onaylı seyahat acentesi tarafından verilen belge
  • Vize ücreti

 

Diğer ülke umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • Türkiye ikamet izni ve fotokopisi
  • 3 aylık süreyi geçmemiş otel rezervasyon belgesi veya belediye onaylı Cezayir’den bir şahıs tarafından gönderilmiş davetiye (aslı)
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti ve fotokopisi
  • (Cezayir’in güney bölgesine gidenler) devlet onaylı seyahat acentesi tarafından verilen belge
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir

 

Shengen Ülkeleri umuma mahsus pasaport sahipleri için :

Gerekli belgeler :

  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • Türkiye ikamet izni ve fotokopisi
  • Sağlık, acil ve/veya hastane tedavi sebeplerinden dolayı geri dönüş masraflarını karşılayan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi. Geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olmalıdır (bazı ülkeler için karşılıklılık çerçevesinde)
  • 3 aylık süreyi geçmemiş otel rezervasyon belgesi veya belediye onaylı Cezayir’den bir şahıs tarafından gönderilmiş davetiye (aslı)
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti ve fotokopisi
  • (Cezayir’in güney bölgesine gidenler) devlet onaylı seyahat acentesi tarafından verilen belge
  • Vize ücreti başvuru yapan vatandaşın uyruğuna göre değişkendir